Fettreducering

Fettreducering utan kirurgi är ett sätt att ta bort envisa fettdepåer utan kirurgisk fettsugning. Detta gör man med hjälp av olika behandlingar.

i-Lipo™ är en ny och revolutionerande lågeffektlaser för fettreducering och kroppsskulptering. i-Lipo™ lipolaser tömmer effektivt fettcellerna på det lagrade innehållet, på ett för kroppen fullt naturligt sätt. Detta kallas för laserlipolys och använder kroppens naturliga frigörande process av fettcellens lagrade innehåll.

Så Fungerar i-Lipo

i-Lipo™ är en ny och revolutionerande lågeffektlaser för fettreducering och kroppsskulptering. i-Lipo™ lipolaser tömmer effektivt fettcellerna på det lagrade innehållet, på ett för kroppen fullt naturligt sätt. Detta kallas för laserlipolys och använder kroppens naturliga frigörande process av fettcellens lagrade innehåll.

i-Lipo™ är en för kroppen mycket säker behandling, uppbackad av en mängd kliniska studier och används framgångsrikt av bl a ledande plastikkirurger, dermatologer och läkare. Maskinen är känd från många TV- och Tidningsreportage runtom i världen.

Följande kedjereaktion sker vid en i-Lipo™ behandling:

  1. Fettcellen beskjuts av rött laserljus. Stimulerade mitokondrier förändrar cellens kemiska sammansättning;
  2.  Porkanaler bildas i fettcellens väggar;
  3. Lagrade triglycerider bryts ner till fettsyror och glycerol, som nu sipprar ut genom porkanalerna i cellväggen, ut till det extracellulära utrymmet;
  4. Fettsyror och glycerol plockas upp av kroppens lymfsystem och görs tillgängligt som energi för kroppen.

i-Lipo™ tömmer på så vis effektivt fettcellerna på det lagrade innehållet

En Enkel Liknelse

Tänk dig en fylld fettcell som en mogen vindruva före behandlingen med i-Lipo™. Resultatet efter behandlingen med i-Lipo™ lipolaser, blir att den mogna runda vindruvan nu ser ut som ett torkat russin – fortfarande en vindruva, men tömd på det flytande innehållet. Den effekten har i-Lipo™ på dina fettceller fyllda med överflödigt fett. Den tömda fettcellen tar nu upp mindre plats och vi kan direkt mäta en reducering

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Trygghetsgaranti ingår alltid.

Fettreducering hos Idealist Beauty Center i Sundbyberg
Fettreducering hos Idealist Beauty Center i Sundbyberg

Omforma just dina specifika problemområden med riktad laserbehandling

Varje dag arbetar människokroppen med att lagra det överskottsintag av energi vi fått i oss från vår dagliga kost. Denna överskottsenergi lagras i fettcellerna för framtida användning.

Vid behov skickar hjärnan ut signaler att innehållet i fettcellen skall frigöras och därefter förbränner kroppen den frigjorda energin. Man skulle kunna säga att fettcellen fungerar som ett uppladdningsbart batteri, ibland fulladdat och ibland urladdat, beroende på personens kost och motion.

När vi motionerar skapar vi en extra efterfrågan på energi och normalt svarar kroppen genom att frigöra det bränsle som är lagrat i fettcellen. i-Lipo™ stimulerar helt enkelt frigörandet av detta bränsle innan kroppen skickat ut signalen. Detta innebär att vi genom användning av i-Lipo™ specifikt kan rikta in oss på våra problemområden och punktbehandla dessa med stor framgång. i-Lipo™ levererar dessutom resultatet per omgående!

Fettreducering hos Idealist Beauty Center i Sundbyberg

Så fungerar i-Lipo™ – en närmare förklaring

Den del av molekylen som kan absorbera synligt ljus kallas kromofor. Mitokondrier är en kromofor som finns i fettcellen och det är vad laserljuset från i-Lipo™ riktar in sig på. Dessa mitokondrier tillverkar den molekyl som sedan används som energikälla i cellen, även kallad ”cellens kraftstation”. Denna kraftstation innehåller receptorer (mottagare) för det synliga röda laserljuset som skickas ut av i-Lipo™ lipolaser. Lågeffektlasern skickar ut en signal som sätter igång en förändring av den kemiska sammansättningen i varje enskild fettcell, så att porkanaler skapas i cellväggen. Eftersom i-Lipo™ är en lågeffektlaser, så uppstår ingen direkt värmeutveckling i cellen.

Energi från vår dagliga kost lagras i fettcellen som bulkiga molekyler, kallade triglycerider. Triglycerider används inte som direkt energi av kroppens förbränningsmekanism. I stället måste de först omvandlas till användbart bränsle. Omvandlingen av den kemiska sammansättningen i cellen, som sätts igång av i-Lipo™, frigör enzymet lipas. Lipas bryter ner den större triglyceridmolekylen till sina grunddelar, glycerol och fettsyror. Molekylerna är nu tillräckligt små för att passera genom porkanalerna i fettcellens väggar och kan göras tillgängliga som förbränningsbar energi i kroppen.

När fettsyror och glycerol sipprat ut från fettcellen till det extracellulära utrymmet, plockas det upp av lymfsystemet och transporteras vidare till vävnader ute i kroppen. i-Lipo™ fettreducerande laser maximerar även lymfflödet genom att stimulera lymfknutorna närmast behandlingsområdet med extra lymflasrar.

Motion direkt efter en i-Lipo™ laserbehandling skapar efterfrågan på energi i kroppen, vilket gör att man direkt förbränner de nyligen frigjorda fettsyrorna och glycerolet.

iLipo™ lipolaser – en efterlängtad nyhet!

i-Lipo™ är en efterlängtad nyhet för Alla som vill omforma sin kropp. i-Lipo™ kommer effektivt åt specifika problemområden och får fram konturerna igen, som legat gömda under fettet.

Många gånger kan det vara svårt att få bort det lagrade depåfettet från vissa problem-områden, ibland till och med snudd på omöjligt, oavsett hur många timmar man lägger
ner på sin träning. Och allt svårare blir det dessutom ju längre upp i åldern man kommer.

i-Lipo™ lipolaser kan appliceras på valfritt problemområde över hela kroppen. 8 snabba behandlingar under 4 veckor på ett och samma område är allt som krävs för att få fram Dina nya former!

Välkommen att boka tid för Gratis Konsultation på Idealist Beauty Center redan idag

Vad du kan förvänta dig

Behandlingsresultaten som i-Lipo™ uppvisar är både imponerande snabba och goda. Det normala att förvänta sig vid mätningen direkt efter varje enskild behandling, är en omedelbar reducering på ca 1 – 4 cm per mått i omfång över exempelvis magen. Det händer även att vissa uppvisar ett ännu bättre resultat direkt. Effekten av i-Lipo™ lipolaser fortsätter att verka under de närmaste 24 till 48 timmarna efter behandling.

i-Lipo™ bryter i genomsnitt ner och frigör mellan 300-400 kalorier fett per 20 minuters punktbehandling över specifikt valt problemområde på kroppen. Den normala effektiva behandlingstiden vid varje enskilt tillfälle är ca 20-35 minuter.

För att maximera resultaten skall ett visst protokoll följas gällande kostintaget före och efter behandling, samt gällande motionen efter varje enskilt behandlingstillfälle. Du som kund har alltid en konsultation med din i-Lipo™ terapeut innan påbörjad behandlingsperiod. För att säkerställa ett långvarigt resultat bör patienten anpassa sina framtida kost- och motionsvanor.

Gällande just kost och motion är det är egentligen samma saker att tänka på här, som är gällande efter en vanlig fettsugning. Det viktiga för att bibehålla sitt resultat långsiktigt är att hålla vikten.

En av världens mest erfarna plastikkirurger, Dr Leonard Grossman, New York, USA har efter långtidsstudier med i-Lipo™ konstaterat att behandlingen kan vara lika effektiv som traditionell fettsugning. Så enkelt är det att omforma kroppen med nya i-Lipo™ fettreducerande laser – det intelligenta alternativet till fettsugning.

Så går i-Lipo™ behandlingen till

Behandlingen med i-Lipo™ är bekväm, avslappnande och fullkomligt smärtfri. Till skillnad från traditionell fettsugning, så utförs i-Lipo™ behandlingen endast utvärtes, vilket inte kräver någon läkningstid. Med i-Lipo™ lipolaser är du garanterad hög säkerhet utan några biverkningar. Resultaten syns dessutom direkt efter första behandlingen!

En typisk lipolaser behandling med i-Lipo™ genomförs genom att 4 st stora behandlingsplattor med laserdioder placeras direkt på behandlings-/problemområdet. Plattorna placeras i direkt kontakt med huden och hålls på plats med hjälp av elastiska band. Ytterligare två lasrar fästs över de lymfknutor som är lokaliserade närmast det aktuella behandlingsområdet. Efter att i-Lipo™ plattorna kommit på plats kan patienten slappna av och njuta av behandlingen.

i-Lipo™ konsultation

Du som patient går alltid som första steg igenom en informativ konsultation med terapeuten som utför behandlingen. Här har du möjlighet att ta upp alla funderingar du har.